Zkušenosti s bělením mrtvého zubu

Ráda bych vám v dnešním článku přiblížila zkušenosti své kamarádky s vnitřním bělením mrtvého zubu. Moc jí děkuji, že se se mnou podělila o své poznatky a pocity. Doufám, že tento článek pomůže někomu, kdo má podobný problém a ještě ho neřešil a nebo se ho bojí řešit.

pexels-photo

Moje kamarádka se v dětství udeřila o houpačku do předního zubu, který je pro člověka vizuálně velmi citlivým místem. Následkem úrazu odumřela živá složka uvnitř kořenového kanálku a tím se zub stal mrtvým zubem. Dříve se tato situace nekompromisně řešila vytržením, nyní již máme způsoby, jak mrtvé zuby ošetřit a zachovat a také jak se postarat o to, aby jejich barva nepůsobila nepřirozeně. Proto, když kamarádce začalo vadit, že její přední zub se velice výrazně barevně odlišuje od ostatních, začíná postupně měnit barvu a je výraznější jeho tmavější zabarvení, rozhodla se situaci řešit. Cítila se nejistě a připadalo jí, že tmavší barva zubu budí nežádoucí pozornost. Mělo to vliv i na její profesi manažerky, která vyžadovala reprezentativní vzhled.

Začala si proto zjišťovat potřebné informace, jak zub esteticky vylepšit. Velmi toužila mít opět odstín, který bude korespondovat s barvou jejích ostatních zubů. Jediné, čeho se nejvíce bála byla představa, že o zub přijde. Myslela si, že bělícím procesem může dojít k příliš velkému zatížení zubu. Našla si na doporučení specialistku na endodoncii (léčení kořenových kanálků) v rámci čehož tato zubařka dokázala velice kvalitně odpovědět i na dotaz, zda je možné provést nějaké ošetření na bělení mrtvého zubu.  Zubařka jí doporučila bělící proces, který je dostupný, nebolestivý a žádoucí efekt se projeví velice brzy. Se zubařkou se dohodla na jedné z možností, jak vylepšit zabarvení mrtvého zubu. Kamarádka chtěla využít možnosti vnitřního bělení zubu, nechtěla situaci řešit fazetou. Se zubařkou konzultovaly společně veškerý postup bělení. Bělení se provádělo třikrát, vždy s rozestupem několika týdnů. Kamarádka si mohla sama uvážit, zda má již zub žádoucí odstín, který jí vyhovuje. Po určité době se bělení může zopakovat, ale vždy musí být zub zrentgenován a je třeba zjistit, že je ve stavu přijatelném pro bělení. Kamarádka určitě doporučuje kvalitního zubního lékaře, protože od něj se odvíjí veškeré odborné konzultace a posléze kvalitní ošetření a následná prevence. Kamarádka je s výsledkem vnitřního bělení velice spokojená a již se zase usmívá tak jako dříve. Já sama mohu potvrdit, že vybělení má výrazný efekt a barva mrtvého zubu, která měla tmavý nádech, se nyní už prakticky neliší od ostatních zubů. Musím přiznat, že je skvělé, jak rychle a působivě je možné tento problém řešit.

1 Comment

  • lenka 23.4.2018 at 12:28

    Ja s belenim celkove nemam moc velke zkusenosti, jenom sem tam koupim nejakou belici zubni pastu ale bez peroxidu to mi prijde jako docela velkej zasah uz. Koukala jsem na notino a tam maji tech belicich past docela dost.

    Odpovědět

Přidat komentář