Letní sorbety

Osvěžující zmrzlina je vítaným osvěžením v horkém počasí. Zkuste si připravit vlastní jednoduchou a chutnou vitaminovou bombu, která vás nakopne a potěšíte jí rodinu i přátele.

Melounový sorbet

Pro 4 osoby budete potřebovat:

700g melounové dužiny (dobře ale chutná také mango, jahody nebo liči)

3 lžíce limetkové nebo citronové šťávy

4 vrchovaté lžíce krupicového cukru

7 lžic višňové nebo třešňové šťávy

Doba přípravy: 10 minut + míchání sorbetu při mražení

Postup přípravy

Melounovou dužinu pečlivě zbavte pecek a nakrájejte na kostky. Vložte ji do mísy a přidejte dle chuti šťávu z limetky nebo citronu, cukr a višňovou šťávu. Celou směs důkladně rozmixujte. Poté ji nalijte do plastové nádoby a dejte mrazit do mrazáku. Přibližně každých 30 minut směs po dobu 5 hodin promíchávejte. V tuto chvíli by již měl být sorbet dostatečně zmrzlý. Podávejte ho ve sklenici ozdobený plátkem limetky a zalitý višňovou nebo třešňovou šťávou.

Tip: Pokud plánujete podávat sorbet po večeři, můžete ho vylepšit trochou vodky, která k němu dobře ladí a povýšíte ho tak na chutný koktejl.

Malinový sorbet

Pro 2 osoby budete potřebovat:

160g mražených malin

80g pískového cukru

1 lžička citronové šťávy

100ml sektu

Doba přípravy: 10 minut+ míchání sorbetu při mražení

Postup přípravy

Zmražené maliny nechte v míse povolit. Poté je posypte cukrem a rozmixujte. Přidejte citronovou šťávu, sekt a promíchejte. Hotovou směs nalijte do plastové nádoby a dejte hodinu mrazit. Následně sorbet vyndejte, promíchejte a dejte opět mrazit. Za další hodinu postup opakujte a takto postupujte ještě jedenkrát. Nakonec nechejte sorbet úplně zmrazit.

Tip: Sorbet chutná nejlépe uleželý, proto je lepší připravit ho den před podáváním.

Přidat komentář